Kombinacja węglowodanów i białek specjalnie zaprojektowana w celu wspierania optymalnej regeneracji i odbudowy tkanek po najbardziej wymagających treningach lub zawodach.
Informacje
- Regeneracja (Węglowodany + białka).
- 75,5 g węglowodanów na 100 g produktu.
- 20 g białka na 100 g produktu.
- Mieszanka węglowodanów (maltodekstryna, dekstroza, fruktoza, amylopektyna).
- 80% koncentrat białka serwatkowego. Optipep®80.
- Hydrolizowane białko serwatkowe.
- Zmniejsza ryzyko dolegliwości żołądkowo-jelitowych.
- Znacznie szybsze wchłanianie.
- Wspomaga optymalną regenerację po intensywnych treningach lub zawodach.
- Przyczynia się do prawidłowej syntezy białek.
- Pomaga w regeneracji mięśni, odbudowie tkanek, wzroście masy mięśniowej i zwiększeniu siły.
- Profesjonalni sportowcy i aktywne osoby na wszystkich poziomach, które odczuwają zmęczenie fizyczne, mogą skorzystać z połączenia węglowodanów i białek.
SKŁADNIKI: Maltodekstryna, Deksroza, Koncentrat białka serwatkowego 80% (Emulgator – LECYTYNA SOJOWA), Fruktoza, Hydrolizowany koncentrat białka serwatkowego Optipep®, Aromaty, Amilopeksyna (Mąka kukurydziana), Sól potasowa kwasu ortofosforowego (Fosforan dipotasowy), Laktat magnezu, Kwas cytrynowy (Regulator kwasowości), Proszek inuliny (Cykoria – Cichorium Intybus, Korzeń), Barwnik (Czerwony burak E-162), Słodzik (Sukraloza), Barwnik (Enocjanina E-163) i Witamina C (Kwas L-askorbinowy).
SPOSÓB UŻYCIA: Weź 4 miarki (około 50 g) wymieszane z 300 ml wody. Można stosować raz lub dwa razy dziennie.
OSTRZEŻENIA: Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Nie stosować w czasie ciąży, karmienia piersią ani u dzieci. Suplementy diety nie powinny być stosowane jako substytut zróżnicowanej i zrównoważonej diety oraz zdrowego stylu życia.
ALERGENY: ZAWIERA POCHODNE MLEKA I SOI (LECYTYNA). Wyprodukowane w zakładzie, który przetwarza surowce zawierające te alergeny, ale minimalizuje ryzyko zanieczyszczenia krzyżowego. Może zawierać śladowe ilości glutenu, jaj, dwutlenku siarki i siarczynów, ryb, małży i skorupiaków.
NUTRITIONAL VALUES |
Per 100g |
Per 50g |
Energy value |
392.08Kcal/1638.89kJ |
392.08Kcal/1638.89kJ |
Fats |
2.28g |
1.14g |
Of which saturated |
1.00g |
0.50g |
Carbohydrates |
70.76g |
35.38g |
Of which sugars |
33.34g |
16.67g |
Proteins |
21.05g |
10.52g |
Salt |
0.14g |
0.07g |
PROTEINS |
|
|
Whey Protein Concentrate |
18.22g |
9.11g |
Hydrolyzed Whey Protein ConcentrateOptipep® |
8.30g |
4.15g |
CARBOHYDRATES |
|
|
Maltodextrin |
31.92g |
15.96g |
Dextrose |
20g |
10g |
Fructose |
12.50g |
6.25g |
Amylopectin |
1.80g |
0.90g |
Inulin |
0.50g |
0.25g |
MINERALS |
|
|
Potassium |
600mg |
300mg |
Phosphorus |
244.8mg |
122.4mg |
Magnesium |
112mg |
56mg |
VITAMINS |
|
|
Vitamin C |
80mg |
40mg |