Masz żadnych produktów w koszyku.
Kwasy linolowe sprzężone (CLA) należą do grupy kwasów tłuszczowych dwukrotnie nienasyconych i są bardzo popularne wśród sportowców, zwłaszcza w kontekście diety opartej na białku.
Zastąpienie nasyconych kwasów tłuszczowych kwasami tłuszczowymi wielonienasyconymi (CLA) pomaga utrzymać normalny poziom cholesterolu we krwi. Jednak ogólny wpływ suplementacji CLA zależy w dużym stopniu od nawyków żywieniowych i stosowania dodatkowych suplementów (białko, BCAA, inne spalacze tłuszczu).
W ogólnym ujęciu dieta bogata w tłuszcze i węglowodany zmniejsza funkcjonalność CLA, podczas gdy dieta wysokobiałkowa bogata w kwasy tłuszczowe omega-3 może ją zwiększyć. Ogólnie rzecz biorąc, powinieneś dostosować ilość wszystkich podstawowych substratów do indywidualnych celów treningowych lub dietetycznych i przede wszystkim dostarczać białka jak najciąglej przez cały dzień.