Flapjack 110g to batonik zawierający białko, błonnik i węglowodany, co czyni go idealnym dla aktywnych osób i sportowców, którzy chcą zastąpić jedno ze swoich codziennych posiłków.
Owsiany batonik z polewą o smaku czekoladowym. Przyjazny wegetarianom.
Dawkowanie: Jeden batonik FlapJack waży 110 g, a jedno opakowanie zawiera 25 batoników. Zaleca się spożywanie 1 batonika FlapJack przed aktywnością fizyczną lub jako zamiennik posiłku.
SKŁADNIKI:
OATS (35%), Margaryna (olej palmowy*, olej rzepakowy, woda, sól, emulgator (E475), aromat), Polewa o smaku białej czekolady (15%) (cukier, oleje roślinne (olej palmowy*, olej palmowy z nasion palmy), proszek serwatkowy (Mleko), mąka pszenna (mąka pszenna, węglan wapnia, żelazo, niacyna, tiamina), emulgator (lecytyna sojowa (E322)), naturalny aromat), Syrop cukru częściowo odwróconego, Polewa smakowa o smaku czarnej porzeczki (9%) (cukier, olej roślinny (olej palmowy*), woda, dekstroza, fruktoza, naturalny aromat, barwnik (wyciąg z czerwonej kapusty), sól, emulgator (E473), regulator kwasowości (E575), konserwant (E202)), Czarne wiśnie kandyzowane (7%) (wiśnie, syrop glukozowo-fruktozowy, barwnik (E163), regulator kwasowości (E330), konserwant (dwutlenek siarki)), Cukier, Posypka wermikelli (cukier pudrowy (cukier, skrobia ziemniaczana), nietłuszczowy tłuszcz roślinny (olej palmowy*), skrobia kukurydziana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (E322), polewa (substancje glazurujące (E904, guma akacjowa), cukier)), Aromat, Barwnik (E163)).
*Pochodzi ze źródła zrównoważonego
Ostrzeżenie dla alergików: Zawiera alergeny, w tym gluten i produkty zbożowe, które zawierają gluten. Zobacz składniki wytłuszczone.
Produkt wytwarzany w piekarni, gdzie przetwarzane są również: jaja, orzechy, orzeszki ziemne i sezam.
Pomimo podjętych wszelkich starań w celu usunięcia tonacji owocowych, niektóre mogą pozostać.
NUTRITIONAL VALUES |
Per 100g |
|
|
Calories |
2199kJ / 526 kcal |
Fat |
26 g |
of which saturates |
12 g |
Carbohydrates |
64 g |
of which sugars |
29 g |
Fiber |
4,4 g |
Protein |
6 g |
Salt |
0,63 g |